неделя , май 27 2018
Начало / Общество / „България е нашата кауза“

„България е нашата кауза“

„България е нашата кауза“.
Един превъзходен труд на Павел Серафимов!

За пръв път попадам на една книга, в която историята не е политически изменена.

Така започва едно от хилядите писма до сдружение „Азбукари“, които в последно време зариват личната поща на Цвета Кирилова и сдружението, повода е издаването на учебника

„История на Славните Българи“

Всеки докоснал се до това творение на екипа на сдружение „Азбукари“  и Павел Серафимов, преминава през вековете на българската история като в приказка. Връщайки ни хилядолетия назад във времето на Орфей, преминавайки през величието на българските царе, описвайки ни героизма на истинските млади и непокорни борци за свобода, този учебник те докосва с невероятното и красотата на непонятното. Усещаш как историята на Българите е историята на цялата човешка цивилизация, разбираш, че земята по която отиваш на работа или на училище днес е земята на избраните да съхраняват човешката раса и човешкият дух.

 

Когато, четеш и гледаш невероятните снимки и илюстрации, разбираш колко много труд е вложен в тези страници и колко любов в това да оставиш нещо след себе си, нещо което да вдъхновява младите да учат историята ни, да разказват историята ни, да преподават един ден историята ни на следващите поколения.

Усещаш неуморният дух на Цвета Кирилова, която с неизчерпаемата си енергия, заразява всички около себе си да дават и дават и дават, още повече не за своето лично благоденствие, а за благоденствието на една цяла нация.

Много хора си мислят, че няма днес герои, но геройството на всички хора създали и направили реалност “ История на Славните Българи“ един ден ще е достойно за учебник по История. Запзвайки родовата си памет, като нация имаме шанс да израснем като горд Народ, каквито са били предците ни, затова и:

„България е нашата Кауза“ е мото, което трябва да влезе във всеки български дом.

 

 

 

За Неделчев

Виж още

Бойко Борисов спрял заповедта за Натура в Добрич! Сега се чудим, кой ще плаща щетите?!

Казус. Вчера министърът на околната среда и водите Нено Димов посочи, че ако българската държава …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *