неделя , май 27 2018
Начало / Новини / Кметът на Семчиново арестуван при спец акция на полицията

Кметът на Семчиново арестуван при спец акция на полицията

Испания го търси за сводничество и трафик на „жива плът“.

Кметът на Семчиново Пламен Темелков и още 6 човека от селото и други места са арестувани рано тази сутрин, научи „Пазарджишка Марица“. Операцията е осъществена от столични полицаи под наблюдението на Специализираната прокуратура.

До момента се знае, че арестът е по европейска заповед за арест, издадена от Испания. По непотвърдени данни разследването е за сводничество трафик на „жива плът“. Не се знае обаче дали става дума за скорошно престъпление или е стара история.

Първоначално намеренията са били групата да бъде прибрана в арест в София, но впоследствие били оставени в Пазарджик и вероятно вече текат разпити. Запознати коментират, че така изисква европейското законодателство – до експулсирането до страната, инициирала операцията, случаи като този да се поемат от съдилищата по местоживеене. В четвъртък или петък се очаква да бъдат гледани постоянни мерки за неотклонение.

Упоритите ни опити да получим официална информация не дават резултат. Говорителят на пазарджишката дирекция на полицията Мирослав Стоянов категорично отказа да коментира с мотива, че това не е разработка на колегите му от нашия регион.

Свързахме се и с кметството в Семчиново. Служителката отсреща упорито се опитваше да отклони интереса ни към кмета. На въпроса може ли да говорим с него отговори, че в момента го няма и не знае кога ще се върне. Призна, че от сутринта не е идвал на работа. Оттам нататък настоятелно твърдеше, че не знае причините, нито е чула той да е имал неприятности с властите.

Темелков е на поста от 2015 година, когато спечели изборите за местна власт, в които бе издигнат от Единната народна партия. Само три дни след обявяване на резултата Семчиново пламна в протести – част от хората се обявиха против него. Чуха се и обвинения в купуване на гласове за по 30 лева. Не липсваха и слухове за тъмното му минало и изкарани пари от сводничество в чужбина. Реакцията на хората предизвика проверка на прокуратурата за имотното състояние на Темелков. Нередности не бяха разкрити. Не се стигна и до исканото от местните хора касиране на изборите.

 

Източник: pazardjik.marica.bg

За Неделчев

Виж още

Кой не знае Красимир Гергов, кой не е чувал за него. Схема за милиони!

Кой не знае Красимир Гергов, кой не е чувал за него. Монополист в рекламния бизнес, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *