сряда , май 23 2018
Начало / Общество / Фейсбук Цензурата – доходи за някой.

Фейсбук Цензурата – доходи за някой.

От почти един месец, масово във Фейсбук – България се оплакват хора за наложена цензура, за забрана да публикуват, за наказания със срок от 24 часа до 30 дни.

Важно е да знаем, че Фейсбук си има правила и ние се съгласяваме с тях, когато регистрираме своя профил.

Правилата гласят, че нямаме право да обиждаме, да говорим с езика на омразата, да въртим търговия със забранени от закона неща и т.н.

И именно заради тези правила, Фейсбук си запазват правото да ограничават или изтриват профили на хора.

Но, за да се случи всичко това, някой трябва да докладва на Фейсбук, че определен профил, страница или група вършат неща, които не са съобразени с техните правила. И както се казва в България все ще се намери, кой да те докладва за нещо. Такъв е манталитета на Българина, не гледа на него да му е добре, а да навреди на някой друг. Понякога и за удоволствие, но в последно време повечето доклади във Фейсбук се случват организирано и може би срещу заплащане. Когато гледам какви профили пишат в последно време, как и защо са били блокирани все повече се сещам за онази нравствена полиция, която преди време някакви младежи бяха организирали във Фейсбук, за да докладват всеки и всичко – понеже според тях било редно да бъдем етични и нравствени. Не казвам, че тази група прави доклади и сега, понеже не съм наясно дали изобщо съществува още. Но съм сигурен, че някой плаща на групи хора да правят целенасочено доклади към Фейсбук за всичко, което обижда цигани, педер@си и политици, които в момента са власт. И когато те блокират, заради тези групи хора точно, значи трябва да търсиш и  сред защитниците на тези общности и докладчиците към Фейсбук срещу теб от България. Всички знаем, кой защитава циганите и педер@сите, всички сме наясно, кой защитава и власт имащите..

И когато се сетя, че тези същите всяка сутрин ги гледаме и от телевизора как плачат и разголват гръд за равни права и свобода за всички и как обясняват разпалено, че всичко било цензура манипулация и лъжа, дори хибридна война, си задавам един единствен въпрос:

  • Защо примерно, нито един пишещ срещу Русия или България не му е блокиран профила никога до сега?

 

Сега сещате ли, се господа и госпожи къде да търсите виновните за блокирането на вашият профил, затова че сте качили колаж с Росен Плевналиев или пък Бойко Борисов гол до кръста? Сещате ли се, защо ви блокират профила, когато публикувате снимката на някой педер@с забил си знаменцето в задният двор, гордо крачещ по бул.“ Витоша“? Стана ли ви ясно защо, когато нашите текст или качите снимка на циганин и обясните колко е лош?- веднага получавате блокиране на профила. Без значение, примерно, че циганина е бил на 16 години, управлявал микробус без книжка, превозвал емигранти и убил от безхаберие девет  от тях.

 

Мисля, че разбрахте вече къде е проблема и вместо да обвиняваме Фейсбук е време да погледнем в собствената си къщичка и да видим на кой колко и защо му пречи всеки да има право да си казва, каквото мисли на глас.

Защото само и единствено, организирана група от хора добре платена, би тръгнала да се разправя с всеки активен профил във Фейсбук и да им търси, какво е публикувал, години назад – за да го докладва.

За свободата на словото във Фейсбук и всичко това ви запозна, човек докладван над 50 000 пъти, за каквото може да се сетите.

За Неделчев

Виж още

Бойко Борисов спрял заповедта за Натура в Добрич! Сега се чудим, кой ще плаща щетите?!

Казус. Вчера министърът на околната среда и водите Нено Димов посочи, че ако българската държава …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *