понеделник , март 19 2018
Начало / Uncategorized / Държавна лотария НАП – сезон 2

Държавна лотария НАП – сезон 2

Лотарията с касови бележки и предметни награди, организирана през миналата година от Националната агенция за приходите (НАП), е довела до положителен ефект за бюджета в размер на 26 млн. лв. В нея бяха регистрирани над 51 милиона касови бележки на стойност над 670 млн. лв.
Това сочи докладът за изпълнените мерки и цели през 2016 г. по прилагането на Единната национална стратегия (ЕНС) за повишаване на събираемостта на приходите, справяне със сивата икономика и намаляване на разходите за спазване на законодателството 2015-2017 г.
През миналата година зучастие в лотарията са аградени са 65 потребители с 52 смартфона и 12 телевизора, а големият победител получил автомобил.
Сезон 2 на данъчната лотария ще стартира през септември, съобщават от НАП.
Но първо трябва да се избере изпълнител на обществената поръчка на стойност 926 779лв. без ДДС, който да организира рекламата и провеждането на тегленията по някоя от националните телевизии. А с осигурените от НАП средства фирмата изпълнител ще трябва да закупи и предметните награди – смартфони, таблети, фотоапарати, телевизори и друга черна и бяла техника.

В новото издание се предвижда месечните и годишната награда да бъдат парични, а седмичните да бъдат със значително по-висока стойност. Голямата награда в лотарията през тази година ще е 50 000 лв. в брой, допълват от приходното ведомство.
Данните на НАП след края на първата част на играта показват ръст на приходите от преки и косвени данъци.
Целта на лотарията е да стимулира потребителите да настояват за касови бележки при покупка на стока или услуга и у тях да се формира нетърпимост към укриването на обороти от страна на търговците.

Малко смешно и несериозно звучи държавна институция като НАП да прибягва, да се възползва и да поощрява по принцип порочните хазартни наклонности на българина, но като се замисли човек кое не е смешно в тази държава.

И някак чудно ти става, кога ще пуснат лотария за политици, за техните укрити доходи и данъци с награда престой на някое „топло“ място, примерно?

За Неделчев

Виж още

Преди една година цигани пребиха Русенец – една година по късно виновни няма.

На редакционната поща получихме интересни документи в които ясно личи, как един правораздавателен орган русенската …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *