понеделник , май 28 2018
Начало / Общество / Три организации предлагат кандидатурата на Цвета Кирилова за лице на България за председателството на ЕС

Три организации предлагат кандидатурата на Цвета Кирилова за лице на България за председателството на ЕС

 

Три граждански организации, с авторитет и принос в развитието на българщината, излязоха с предложение към българското правителство, като издигат своя кандидатура за „Лице на България за ротационното председателство на ЕС“. Те предлагат номинацията на Цвета Кирилова, журналист, общественик и родолюбец, която работи в областта на различни хуманитарни и образователни проекти.

„Ние от „Сдружение Азбукари“, Единение „Българи за България” и Асоциация „Ренесанс за България“ считаме, че предвидената културна програма за времето на нашето председателство се явява уникална възможност България да представи по достоен начин своята богата история и културно величие. За целта предлагаме да се учреди статутът „Лице на българското председателство“, за заемането на който да бъде одобрена кандидатурата на г-жа Цвета Кирилова – виден български общественик, родолюбец и радетел за граждански права, притежаващ качествата, ума и магнетизма на човек, способен по най-добрия начин да представи културната ни идентичност и национални традиции, пишат от трите организации. Като мотиви те изтъкват, че Кирилова е изявен общественик, журналист и хуманист, посветила се на проекти за възпитанието и модерното обучение и развитие на младото поколение на България. Посочват и нейния принос за осъществяването на социални, образователни и родолюбиви проекти.

„Кампанията тръгва в социалната мрежа и ще разчита на подкрепата на всички родолюбиви хора у нас и чужбина, съобщават още в своето предложение трите организации.

 

 

За Неделчев

Виж още

Бойко Борисов спрял заповедта за Натура в Добрич! Сега се чудим, кой ще плаща щетите?!

Казус. Вчера министърът на околната среда и водите Нено Димов посочи, че ако българската държава …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *