понеделник , март 19 2018
Начало / Лъжци и Слепци / Патрулките стават мобилни гишета на НАП, а полицаите – данъчни инспектори, защото бюджетът е кух и ГЕРБ трябва да прибере парите от глобите на КАТ.

Патрулките стават мобилни гишета на НАП, а полицаите – данъчни инспектори, защото бюджетът е кух и ГЕРБ трябва да прибере парите от глобите на КАТ.

Наш читател изразява възмущението си от поредната заблуда на управляващите. Публикуваме писмото му без редакторска намеса:  Уморих се. Уморих се да слушам и да чета за „войната“ по пътищата, „драконовските“ мерки, за „заплатите“ на полицаите. Уморих се от изявленията че трябва да имаме повече „камери“, за да има по-малко „катастрофи“ и да се връчват електронни фишове на пътници. Просто съм уморен от идиотизма.

През последния месец сме свидетели на поредната отклоняващата внимание тема, че правителството прави нещо за пътната безопасност и се взимат някакви мерки по този въпрос. Медиите услужливо ни намекват. И познайте какво. Нищо от това не е вярно. Дори не е косвено свързано.
Случи се следното: Тиквата знае, че бюджета ни куца. Нищо, че от МФ постоянно твърдят, че имаме едни десетки милиарди излишък. Стига глупости. За най-дребните неща теглим заеми. И правим анкетна комисия в парламента за изтребителите за да протакаме нещата, щото…честно казано нямаме милиард и половина да ги купим. Така. Нямаме пари, бюджета е кух. Какво прави тиквата? Трябва да издои народа. Но не може да вдигне преките налози. Това ще развълнува още повече лодката на ГЕРБ, която и така аха-аха да потъне. Трябват му парите от глобите на КАТ. Щото КАТ има изключително ниска събираемост. Но това не е проблем от вчера. А поне от 10 години насам. Ама….видите ли…точно сега трябва да се вземат мерки. Щото сега бюджета е по-кух, от когато и да било. И цялото това нещо е облечено в благородното ухание на мерки за повишаването на пътната безопасност.

Помислете малко. Ако правителството толкова много милееше за пътната ни безопасност първото нещо, което би трябвало да направи е да прекрати корупцията в ДАИ и в КАТ. Защото всички знаем, че проблемът е там.

Не казвам, че да се събират глобите не повишава дисциплината на водачите. Казвам само, че мотивът е друг. Затова превръщат патрулките в мобилни гишета на НАП. А полицаите в данъчни инспектори. Дами и господа. Не става въпрос за моето или вашето здраве. Става въпрос за пари. Както винаги.

За Неделчев

Виж още

„Метаморфозата и лъжите на едни луди партийци в буквалния смисъл на думата“

Отново ще ви занимаем с най – измислената партия на България. Именно партията на никому …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *