понеделник , март 19 2018
Начало / България / Когато Съда – Не е Безпристрастен! Пуснаха под домашен арест двамата, пребили Георги Кадиев в Устово.

Когато Съда – Не е Безпристрастен! Пуснаха под домашен арест двамата, пребили Георги Кадиев в Устово.

Окръжният съд в Смолян измени мярката за неотклонение на 21-годишния Момчил Момчилов и 23-годишния Събин Събинов, които пребиха с колове 27-годишния Георги Кадиев от смолянския квартал Устово. Мургавите жители на хасковското село Динево бяха освободени преди минути, след като тричленен състав постанови те да са под домашен арест.

„Много съжаляваме за случилото се. Бяхме провокирани”, заяви Събин. Приятелят му Момчил плачеше почти през цялото време. На моменти му прилошаваше, но до намесата на медицинска помощ не се стигна. Той също изрази съжаление за станалото. След прочитане на определението мъжете не повярваха, че вече няма да са с белезници.

Основните мотиви на съда, за да измени мярката, са чистото им съдебно минало, липсата на каквито и да е било криминални регистрации, наличие на постоянен адрес и трудов договор, както и това, че за престъплението, в което са обвинени, е предвидено наказание под 10 години.

27-годшният Георги бе пребит миналата седмица до ученическия пансион в Устово. Причината за свадата е момиче, което двамата роми задявали. От побоя смолянчанинът получи счупване на черепа на няколко места. След преглед в Спешно отделение на смолянската болница пострадалият бе транспортиран в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив. Преди дни му бе извършена операция заради наличие на хематом. Състоянието на Георги се подобрява, макар все още да има опасност за живота му.

Източник : otzvuk.bg

За Неделчев

Виж още

Управлението на „суджука“: Оставиха милионерите с перките на Калиакра, а лишават хората от земята им

Безобразно поведение демонстрира министъра на околната среда и водите – Нено Димов, който преди дни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *