сряда , март 21 2018
Начало / Общество / Циганета ще почиват безплатно в казанлъшки лагер!

Циганета ще почиват безплатно в казанлъшки лагер!

Община Казанлък осигурява безплатен престой за циганетата в почивната си база в местността „Паниците” край Калофер. Инициативата е част от дейностите по превенция на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Плана за действие на Община Казанлък за интегриране на циганетата.

Обновеният през последните няколко години детски лагер отвори врати в началото на юли и предоставя на летуващите чудесни условия за почивка, игри, обучение и занимания.

Предлаганата от Общината социална услуга за 7-дневен престой се заплаща по 56 лв. за дете от детска градина и 63 лв. за ученик, което включва четири хранения за ден и нощувка. Записването става в съответното училище или детска градина, там се заплаща и таксата, а директорите определят отговорниците на групите, които ще водят децата. Заявка за летни лагери могат подават освен от училища и детски градини, и спортни клубове, школи и други организации, работещи с подрастващите.

Максималният капацитет на базата за една смяна е 100 деца. За двата летни месеца, през които базата се ползва интензивно, тук почиват около 650 деца и ученици.

Традиционно и тази година цялата база ще бъде предоставена за две поредни смени на Националната школа по физика с ръководител Теодосий Теодосиев. Сред невероятната природа ученици от цяла България ще се обучават и същевременно ще почиват и ще събират сили за нови, по-високи научни постижения.

Източник: .kmeta.bg

За Неделчев

Виж още

Бойко Борисов спрял заповедта за Натура в Добрич! Сега се чудим, кой ще плаща щетите?!

Казус. Вчера министърът на околната среда и водите Нено Димов посочи, че ако българската държава …

Един коментар

  1. Българчетата ще останат тази година с пръст в уста, за тях няма да има море защото родителите РАБОТИМ, а парите за море не стигат. За нас работещите да пратим децата си на море е непозволителен разкош.Крадливите циганенца ще получат всичко наготово, платено от нас работещите български данъкоплатци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *