четвъртък , февруари 22 2018
Начало / Новини / Бившият шеф на Общинската Болница в Дупница с фалшива диплома

Бившият шеф на Общинската Болница в Дупница с фалшива диплома

Бившият директор на общинската болница в Дупница Росен Тимчев е заел поста с фалшива диплома.

Той е директор на общинската болница в Дупница по-малко от година.

Припомняме, че това не е първият скандал с човека на Герб. В началото подписваше документи без да има право за това.

http://zadupnitsa.com/gaf-noviyat-shef-na-obshtinskata-bolnitsa-v-dupnitsa-rosen-timchev-podpisal-kup-dokumenti-bez-da-ima-pravo/

Прокуратурата твърди, че мъжът е фалшифицирал и други документи – документ за платена гаранция, например; съден за хулиганство; с друго висящо досъдебно производство. Тимчев поема болницата през март 2016 г. и остава след себе си съмнителни договори и увеличени дългове.

През август Изпълнителна агенция „Медицински одит” извършва проверка. Оказва се, че дипломата на Тимчев по здравен мениджмънт е фалшива. Прокуратурата го потвърждава след проверка в министерството и Медицинския университет.
„Категорично – ръкописните текстове, които са положени на нея, като подпис и „вярно с оригинала”, са изписани от обвиняемия Тимчев”, казва говорителят на Районната прокуратура в Дупница Емил Павлов.

Той е привлечен като обвиняем, но е пуснат е на свобода срещу 1000 лв. гаранция. Според обвинението парите не са платени в срок, а Тимчев представя отново фалшив документ – вносната бележка за гаранцията.

Любопитно е, че Тимчев е сред участниците в т.нар. „кървави боеве” през януари 2009 г. – по време на протестите срещу Тройната коалиция пред Народното събрание.

Съдът го признава за виновен за подбуждане към хулиганство, но го освобождава от наказателна отговорност. Глобява го с 1000 лв. Според районната прокуратура в Дупница той има и висящо досъдебно производство за друго деяние. През 2014 и 2015 г. Тимчев е съветник към Здравната комисия в парламента.

На последните местни избори е кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ в Дупница.

Росен Тимчев е свързан и със скандален бартер с апарати за хемодиализа срещу ремонт на покрива на болницата. По-късно те се оказват в троянската болница. Която по късно бива закрита.

За Неделчев

Виж още

Кой не знае Красимир Гергов, кой не е чувал за него. Схема за милиони!

Кой не знае Красимир Гергов, кой не е чувал за него. Монополист в рекламния бизнес, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *