четвъртък , април 26 2018
Начало / Новини / „КАКВО СА ЖИТЕЛИТЕ НА ДВЕ КООПЕРАЦИИ , ПРЕД БИЗНЕСА МИ , НИЩО НЕ МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ“ Или как Институциите в Пловдив работят против хората

„КАКВО СА ЖИТЕЛИТЕ НА ДВЕ КООПЕРАЦИИ , ПРЕД БИЗНЕСА МИ , НИЩО НЕ МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ“ Или как Институциите в Пловдив работят против хората

Тема с продължение:

След като преди няколко дни писахме как

дюнерджийница тормози цял жилищен квартал в Пловив 

тормозът върху хората не само продължава, но сега дори проблемът се задълбочава- искат да осъдят потърпевшите!!!

Публикуваме писмото на нашият читател, който се обръща към нас, защото от местните медиите дава трибуна на Имад Муса, но в ъщото време, читателят ни твърди, че не му давали право на отговор:

Здравейте , казвам се Станимир Връхаров и тъй като вашите колеги „журналисти“ , не желаят да излъчат интервюто на мен и моите съседи , затова се обръщам към Вас , с надеждата , че ще публикувате отговора ми .

Първо искам да отговоря на нападките на Имад Муса и неговия наемодател Димитър Стефанов Дагов !

На въпросната среща , на която бях повикан от тях през 2015година , присъстваха и двамата господа и трети господин , който дори не благоволи да се представи ! Цялото им държание беше изключително арогантно и започнаха с култовата фраза „Къв ти е ся проблема “ . Видимо озадачен , аз им отговорих , че те много добре знаят , какъв е проблема , че се вдига постоянно шум от клиентите им в малките часове на денонощието , че вентилацията на заведението , която по това време беше 2 тенекиени турбини , които бръмчаха ужасно и хвърляха мазнотии по покрива и че това не може да се търпи повече . Казах им , че съм инвестирал 50 000 евро в апартамент , в който заради тях не мога да живея !(Може би от тук са сметнали ,че ги изнудвам) Цитирах им чл. 55 от конституцията на България , който гласи , че всеки гражданин има право да живее в благоприятна и здравословна среда , която институциите са длъжни да му осигурят !!! Въпросния господин , който не ми се представи ми заяви “ ТИ СИ СЛАБ , ЩОМ СИ ТРЪГНАЛ ПО ИНСТИТУЦИИ , КАКВО СА ЖИТЕЛИТЕ НА ДВЕ КООПЕРАЦИИ , ПРЕД БИЗНЕСА МИ , НИЩО НЕ МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ “ След това абсурдно изказване на този господин , аз станах от масата , казах че ние сме граждани които имат право да живеят нормално и , че ще си търсим правата до край ! След което си тръгнах доста афектиран от наглото им държание !

  След интервюто на двамата господа Имад Муса и Димитър Дагов , на което репортерка на Пловдив 24 беше отишла директно при тях , аз се обадих в редакцията и поисках право на отговор от мен и съседите ми , понеже господата твърдяха ,че само аз съм против тях и ги изнудвам . Отидохме в редакцията им аз и съседите ми Иван Атанасов и Васил Маринов ( само те бяха свободни през деня ) . Първо журналистката настояваше само аз да давам интервю , защото имало само един стол , но аз ги помолих да сложат още един и един да остане прав , ако е нужно . След , като обяснявахме 15 мин , как не съм само аз недоволен , как съседа ми става в 3 часа сутринта да кара камион и не може да спи защото постоянно някой вика и крещи от заведението , изведнъж репортерката заяви , че микрофона се бил изключил и че имаме звук само 5 мин . ( Пълен фарс )  Интервюто още не е излъчено !

Но както и да е , това не е основният проблем , заради който писах на Омбудсмана Мая Манолова .

В писмото си , аз не се оплаквам от дюнера или от Имад Муса или някой друг , а се оплаквам от институциите , като Полиция и Община Тракия  !!!

Единственото , което искам е заведението да работи с нормално работно време от 07:00 до 23:00 , за да се даде възможност на хората от жилищните сгради в близост да могат спокойно да си почиват  !!!  Не е нормално , при подадени многократно сигнали на 112 ( не само от мен )  , при подадени жалби директно в 5-то Районно от мен , от други съседи и внесена колективна жалба от 50 човека , при подаден сигнал в прокуратурата срещу Началника на 5-то именно заради това положително становище на Полицията , при подадени жалби в община Тракия  от мен и от съседите ми ,внесена колективна жалба с подписка от 50 човека срещу удълженото работно време на въпросното заведение ,при подаден сигнал в Прокуратурата срещу кмета на Тракия отново заради това разрешително, въпреки многократните срещи с кмета на район Тракия -Костадин Димитров с мен и други срещи с други съседи , на които той многократно ни уверява ,че ще направи всичко възможно за нашето спокойствие , след всичко това заведението пак е денонощно !!!!!  Нито искам да му вредя на бизнеса , нито искам някой да ми купува апартамента , нито искам да навредя на кметове или полицаи , аз просто искам в собствения си дом да мога да имам спокойствието , което ми се полага според конституцията на България !!!!!

Тук стигаме до най-големия парадокс :

След като на 17.05.2017 година от 5-то Районно е издадено отрицателно становище за удължено работно време и заведението започва да работи до 23;00 и всички съседи решихме , че най-накрая , на някого му е минало през главата , че това, което ставаше до сега не е редно ! Междувременно се е състояла среща между собственика на заведението , началника на полицията и кмета на район Тракия ( без присъствието на никой от живущите в района ) в която полицията е предложила да се сложи метална ограда около заведението и това ще спре всички шумове ,викове , смях и глъчка ?!? Както и табела със снимка на  спящо бебе ( не е моето , може да е на съседката ) След което Кмета отново му дава разрешително за денонощно заведение !!!!   Е тук вече оставам , без думи !!! Явно продажбата на 10-20 дюнера през ноща е много по-важна от съня на децата ми и на всичките ми съседи !

Относно нападките срещу мен , че работя за конкуренция или ,че аз лично съм изпратил някви роми да ми играят кючеци посред нощ , мога да заявя най-отговорно , че не познавам никакви дюнерджии , кебабчииници или каквито и да било хора от хранително вкусовата индустрия . Аз работя и комуникирам с фирми от рода на Агромах , ГБС , Трейс Груп Холд и ПСТ Холд и т.н. така че съм доста далеч от тяхмата област !

Няма човек в цяла България , който да каже ,че аз съм го излъгал или измамил , няма човек ,който да каже ,че му дължа пари или не съм спазил уговорката ни .Още по-малко пък , някой да каже ,че съм го изнудвал ! Точно затова държа думите ми да бъдат публикувани , защото неискам думите на някакви дюнерджии да петнят името ми .    Всеки ,който ме познава , никога няма да повярва на тия глупости !!!!

Повечето от съседите ми , са интелигентни , културни и въспитани хора , които страдат заради нехайството на институциите . Примерно съседката ми е хирург , ами ако утре тя отиде на работа недоспала , защото група подпиинали младежи са решили да хапнат и да си поговорят във въпросното заведение , ами ако се наложи да оперира в това състояние , ами ако пациента е ваш роднина , помислете над това господа кметове и големи шефове в полиции. Аз самия се занимавам с продажба и инсталация на огромни строителни машини , и всяка моя грешка може да коства живота на десетки работници , изобщо не говоря за милионите загуби , които ще понесат фирмите .

И да не ставам голословен , понеже получих много упреци , че видеото било от миналата година , ще ви изпратя няколко материала от 27.03.2017 , когато аз и семейството ми , бяхме събудени в 4 часа сутринта от скандал в заведението между работник и клиент , до колкото се разбира , работника ударил с картоф клиента .

 

 

 

 

Stanimir Vraharov

За Неделчев

Виж още

Кой не знае Красимир Гергов, кой не е чувал за него. Схема за милиони!

Кой не знае Красимир Гергов, кой не е чувал за него. Монополист в рекламния бизнес, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *