понеделник , февруари 19 2018
Начало / Новини / Общински Съветник от ГЕРБ е Арестуван за Бракониерство в язовир „Сопот“

Общински Съветник от ГЕРБ е Арестуван за Бракониерство в язовир „Сопот“

Както вече знаете, общински съветник е бил сгащен да бракониерства на язовир „Сопот” в края на миналата седмица. Това съобщи съобщи Централната рибноопазваща организация (ЦРОО), като посочи и инициалите му – Р.Р. Bigfish.bg научи, че става въпрос за Румен Райков, общински съветник от Троян, избран с листата на Герб. Работи и в областната администрация на Ловеч, където отговарял за отбранителната мобилизационна подготовка. Като такъв има и достъп до класифицирана информация.

Питаме – как е възможно служител на такъв пост да бракониерства по най-позорния начин? Припомняме, че Райков е бил заловен в края на миналата седмица при съвместна операция на ЦРОО и полицията. При доброволците отдавна имало данни, че съветникът бракониерства и продава рибата на ресторантчета и кръчми. Не е беден, има и няколко апартамента, които дава под наем. По сигнал му е направена засада от ЦРОО и полицията от Ловеч и Троян в 5.30 ч. сутринта. Изчакали го да започне да вади мрежите, след което го заловили на място. Арестът бил извършен по твърде атрактивен начин, след като един от полицаите го издебнал в гръб и го потупал по рамото. Свидетели разказаха, че Райков останал като гръмнат. Уловената риба е около 8 кг, съставен е протокол и е започнало досъдебно производство.

Интересното е, че доскоро Райков е имал апетити да става и заместник областен управител. От ЦРОО настояха бракониерът да бъде изгонен от всички държавни и общински длъжности, които заема. Bigfish.bg е напълно солидарен с това искане и ще следи случая много внимателно.

Източник: Bigfish.bg

За Неделчев

Виж още

Кой не знае Красимир Гергов, кой не е чувал за него. Схема за милиони!

Кой не знае Красимир Гергов, кой не е чувал за него. Монополист в рекламния бизнес, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *