сряда , март 21 2018
Начало / Общество / „БУДНА КОМА“

„БУДНА КОМА“

Каква е тази държава, каква е тази армия, какви са тези управленци.
Екипажа на турски военен кораб не отдал почест на Румен Радев в края на учение „БРИЗ 2017“ и реакцията на един малоумен генерал от българската армия:
-„Трябва да видим и попитаме, Защо?“
Ало, господин генерал, не трябва да питате, ами да изгоните турските кораби от български териториални води първо и после да искате Извинение. Но вие откъде да ги знаете тези неща. Нали сте всичко друго, но не и военни с чест. За министъра на отбраната и оглушителното му мълчание по темата – нищо няма да напиша, той не е важен. Важна е реакцията на генералите и висшият главнокомандващ – президента.
Реакцията е голям гаф на целият ни военен елит, но няма каква и друга да е при положение, че Българската Армия е в будна кома вече повече от двадесет години.
Но, кой не е в Будна Кома се чудя вече?
Уви само хората хващайки зад граница през Терминалите са будни и се спасяват от глупостта и невъзможността на нашите управленци да решат проблемите на нацията. Ето и тази сутрин, външната ни министърка Екатерина Захариева за пореден път потвърди лудостта на всички политици в България, когато гордо заяви:
– „В България, безработица няма.“
Да го коментирам ли? Явно наистина роби вече няма, избягаха зад граница, защото роба не иска да работи за едно парче хляб и купичка вода на ден. Но тя, министърката с нейните 3000 евро заплата и други месечни доходи по други канали, няма как да твърди други неща.
Но да се върнем към турската провокация и оглушителното мълчание на нашите управници по темата.
В момент, когато вървят провокации от страна на цигани към българи в почти цяла България, провокацията от страна на Турция изобщо не е случайна, както се опитват да ни убедят някои услужливи на властта медии. Всъщност ако имахме истинско разузнаване и истински разузнавателни служби и аналитици на геополитическите събития, отдавна щяхме да знаем, че Турция има план и действа, който е да направи България своя провинция и тук идва момента да напиша, за прословутия закон за продажба на земя на чужденци.
Първо искам да обясня, че и сега няма пречки за чужденци да купуват земя в България, просто трябва да си регистрират със съдружник българин в България фирма и естествено да си плащат данъците тук в България, но явно на някой му е много хубаво да крещи в Парламента:
– „Ние сме против“
Къде бяха и защо ли, не бяха против, когато офшорни компании регистрирани незнайно къде превзеха българската разсипана икономика и я разграбиха разни кръгове?
Къде бяха, когато разни фирми от Германия и Австрия не пожелаха да се регистрират в България и да плащат данъци тук получиха възможност да си построят хранителните вериги и да изнесат парите на България?
Къде бяха, когато разни олигофрени от Европа и САЩ ни учеха на Демокрация в ефир и в същият момент наливаха милиони в разни фондации и организации?
Пак бяха там в Парламента, но неми като риби.
И тук идва момента за пореден път да напиша с тия управници и политици няма да стане, защото първо нямат визия за бъдещето на България и второ всички търсят само като героя на Алеко, Бай Ганьо келепира и парата от политиката.
Така че, ще е добре да започнем да се събуждаме от будната кома и да се огледаме.

Атанас Калев

За Неделчев

Виж още

Бойко Борисов спрял заповедта за Натура в Добрич! Сега се чудим, кой ще плаща щетите?!

Казус. Вчера министърът на околната среда и водите Нено Димов посочи, че ако българската държава …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *