понеделник , май 28 2018
Начало / Общество / Ще падне ли правителството на 11-ти септември?

Ще падне ли правителството на 11-ти септември?

Много хора се питат какво ще стане на 11-ти септември 2017 година. За тази дата е обявен национален протест от 17:00 часа пред сградата на Народното събрание на Република България.

Протестът ще се проеведе под надслов „ПРОТЕСТ! ИМА ТАКЪВ НАРОД!“.
Организаторите на протеста са една от най-големите Фейсбук общности – Национален Протест срещу безобразията в България. Тяхната цел е да защитят точките от Референдума, на който 3,5 милиона българи гласуваха!

Именно тези българи бяха гласували за:
1. Смяна на избирателната система с мажоритарна.

2. Намаляване броя на депутатите от 240 на 120.

3. Въвеждане на задължително гласуване.

4. Драстично намаляване на държавната субсидия за партиите.

По настоящем нито една от точките не е изпълнена, а ултиматумът, който Слави Трифонов даде на Парламента вече изтече.

Освен това безобразията в страната станаха прекалено много при управлението на коалицията между ГЕРБ и Обединените патриоти. Те излъгаха пенсионерите, че ще бъде увеличена минималната пенсия, а реално това бе изпълнено само за част от тях. Отделно цените на електроенергията, газта, парното, стоките и услугите започнаха главоломно да се качват нагоре. Българите в момента не са на дъното, а вече го орат и е крайно наложително нещо да се направи. Поради тази причина се организира протест на 11-ти септември, който е национален и е срещу безобразията на самозабравилото се мнозинство.

Очакванията са, че протестът ще бъде голям, като в него ще се включат хора от цялата страна. Не е изключено и на тази дата властта да бъде разклатена, като усети реалността в страната, вместо да се крие за розовите лъжи, че всичко било наред.

Ето и директен линк към събитието – https://www.facebook.com/events/1367100

Източник: Bultimes.bg

За Неделчев

Виж още

Бойко Борисов спрял заповедта за Натура в Добрич! Сега се чудим, кой ще плаща щетите?!

Казус. Вчера министърът на околната среда и водите Нено Димов посочи, че ако българската държава …

2 коментара

  1. Джо Коросйч

    Излез народе,излез и си отстоявай правата,иначе държавата изчезва,политиците ни започнаха циганите ще ни довършат,да излезне и да почетем политическата сган начело с пожарникаря!

  2. Румен Андонов

    Със сигурност такъв протест трябва да има и това престъпно правителство трябва незабавно да си отиде.Мисля,обаче,че идеята на организаторите на протеста за някакво последващо гласуване за премиери,за съставяне на някакво експертно правителство и т.н. е абсолютно нереалистична и няма да доведе до никъде.Просто трябва да се действа в рамките на настоящия закон и да се проведат предсрочни избори за НС по действащата пропорционална система ,а най-добре за ВНС.Освен това не става ясно дали този протест ще бъде подкрепен от Слави Трифонов.Ако СТ не застане зад протеста и не го припознае,като продължение и завършек на борбата му за признаване на резултатите от референдума,както и ,ако не регистрира партия за участие в тези предсрочни парламентарни избори,която пък да бъде подкрепена от организаторите на този протест,най-вероятно нищо няма да стане.Организаторите би трябвало да помислят по тези два въпроса,които поставям в моя коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *