сряда , май 23 2018
Начало / България / В Казанлък пожарните кранове са за разхлада и баня. Достоен пример за герберско УСВОЯВАНЕ!

В Казанлък пожарните кранове са за разхлада и баня. Достоен пример за герберско УСВОЯВАНЕ!

На редакционната си поща получихме сигнал за „качествената“ работа на община Казанлък по проект „Реконструкция на част от водопроводната мрежа на ж.к.“Изток“. Проектът включва осигуряване на по-чиста питейна вода за жителите на квартала. За тази цел Община Казанлък сключила споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на дейностите до 550 000 лв. А за цялостният проект кметицата е осигурила над 5.5млн лв, като от Европейския фонд за регионално развитие – в размер на 4 806 791.31 лв. и 848 257,28 лв. – национално финансиране.

Всичко това звучи добре, но реалното състояние на квартала съвсем не отговаря на средствата, които уж се влагат в неговото благоустройство.

Получихме видео показващо новите пожарни кранове поставени преди седмица, придружено с коментар:

„Правят ремонт, от общината и подменят тръбите за питейна вода. С тях сложиха и пожарни кранове. Вижте състоянието им. Този е сложен преди два дни. Преди време пак имаше теч от кран, при друг блок. Кранът също беше нов. Да не говорим, че бяха разбили пътя още миналата година и го оставиха разбит цяла зима беше много трудно за колите и за всички ,преминаването по улиците. Преди 1 месец започнаха отново да копаят и да сменят тръбите, ето го резултата:

 

Явно тези 5.5млн ще се отразят добре на някои кръгове в община Казанлък, но от видяното до тук това едва ли ще са жителите на квартал „Изток“.

За Неделчев

Виж още

Управлението на „суджука“: Оставиха милионерите с перките на Калиакра, а лишават хората от земята им

Безобразно поведение демонстрира министъра на околната среда и водите – Нено Димов, който преди дни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *