понеделник , май 28 2018
Начало / Новини / Бойко Борисов и българското правителство снабдяват с истински български документи бойци на Ислямска Държава, според немският вестник “ Ди Велт“

Бойко Борисов и българското правителство снабдяват с истински български документи бойци на Ислямска Държава, според немският вестник “ Ди Велт“

Немският вестник „ Ди велт“ отразява факта, че германската гранична полиция е задържала множество издирвани от интерпол джихадисти, които свободно се движат в пределите на Европейския съюз благодарение на легалните български паспорти, с които разполагат. Този факт предизвиква германското издание да стигне до заключението, че българската мафия начело с премиера Бойко Борисов, осигурява легални документи на бойци от Ислямска държава, като от всеки документ печели по 30 000 евро.

Изводите си немският вестник обосновава с  фактите, че през страната ни минава един от основните пътища, свързващи Близкия Изток и Западна Европа, с бедността на страната ни и абсолютният контрол, който Борисов има във всички държавни структури. Според „Ди велт“ за джихадистите  сдобиването с български документи е сравнително евтино и лесно, тъй като се издават без каквито и да е проверки за самоличност. Дори стига до заключението, че в България има организирани структури, които снабдяват джихадистите от Ислямска държава с истински документи, след което ги прехвърлят в западните държави.

Германското издание посочва, че е наясно, че истински документи в България могат да бъдат издадени само от служители в системата на МВР, ГД „БОП“, и  ДАНС. Те подчертават, че откакто Бойко Борисов е премиер на България в системите, свързани със сигурността са направени много кадрови и структурни промени. Известно време дясната ръка на Борисов, Цветан Цветанов бе и министър на вътрешните работи. Като под негов контрол бяха полицията и тайните служби. След него вътрешното министерство пое пионката Румяна Бъчварова, която е абсолютно некомпетентна в тази сфера. И така силовите ведомства се оказаха отново и изцяло под контрола на Борисов.

Ето защо се стига до логичния извод, че отговорен за цялата ситуация около издаването на истински документи за джихадистите е българският министър-председател, който е поставил силовите ведомства под свой изключителен контрол, а чрез фиктивния си министър на вътрешните работи фактически е и техен пряк началник.

Така разсъждават и пишат медиите из цяла Западна Европа за българската правителство и за България. Не се страхуват да събират факти и доказателства, не се съобразяват чии интереси ще засегнат представяйки ги пред широката аудитория, така както не се посвениха преди време да попитат Бойко Борисов от трибуните си #КОЙ вижда като се погледне в огледалото!

За Неделчев

Виж още

Кой не знае Красимир Гергов, кой не е чувал за него. Схема за милиони!

Кой не знае Красимир Гергов, кой не е чувал за него. Монополист в рекламния бизнес, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *