четвъртък , април 26 2018
Начало / Общество / Граждани за София искат оставката на Фандъкова и нови избори.

Граждани за София искат оставката на Фандъкова и нови избори.

Граждани за София искат оставката на Фандъкова и нови избори.

От инициатива „Граждани за София“ и „Граждани за устойчиво развитие“ поискаха нови местни избори и нов устройствен план на столицата.

Това каза пред журналисти председателят на инициативата – арх. Димитър Димитров. Той посочи, че причина за това искане са „малкото зелени площи в София и ликвидирането на общинските предприятия“.

Той настоява още през септември да се организират нови местни избори, защото е необходим нов модел за управление на общините.

Димитров поиска пълен отчет за управлението на столицата за последните 10 години, защото в момента се извършва „уникална кражба в София, която Йорданка Фандъкова прикрива“. С този мотив той поиска и оставката на столичния кмет.

От Инициативата настояват за по-активно участие на гражданите в управлението на столицата, както и да се извърши изцяло ново райониране.

Архитектът каза още, че управляващите в София нямат нужната култура на управление на града. Според него заместник-кметовете нямат нужната компетентност, зам.-кметът на транспорта Евгени Крусев дори няма подходящото образование.

За Неделчев

Виж още

Бойко Борисов спрял заповедта за Натура в Добрич! Сега се чудим, кой ще плаща щетите?!

Казус. Вчера министърът на околната среда и водите Нено Димов посочи, че ако българската държава …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *