сряда , март 21 2018
Начало / Общество / На Силистар, не всичко е спокойно.В Резово готвят бунтове.

На Силистар, не всичко е спокойно.В Резово готвят бунтове.

01.07.2017 година отговора на НАП до журналисти от медиите:

„Според НАП-Бургас няма никакви нарушения на плажа на Силистар и бариерата на паркинга. „От фискална гледна точка не бяха установени нарушения. Управителят на фирмата, развиваща дейност на територията, обособена като паркинг, представи необходимите документи и разрешителни.“-казват от данъчното в Бургас.

В съобщение до медиите се казва „Издаваните касови бележки на стойност 4 лева за целодневно паркиране съдържаха необходимите реквизити, а касовият апарат бе свързан дистанционно със софтуера на приходната агенция. Наетите лица работеха със сключени договори за 8-часов работен ден, проверката не установи и разлики в касовата наличност. Екипите на НАП се увериха на място, че пешеходният достъп до плажа не се възпрепятства, а до паркинга се достига по общински път. “

И въпреки отговора от НАП нашите читатели продължават да ни изпращат сигнали. На Силистар паркинга не е само един.

На 22.07.2017г. получихме това писмо:

“ Здравейте , от днес има забрана за единия собственик на имот, който вземаше 5 лева за паркинг, да взема пари на хората от общината в Бургас са казали на собственика да си загради имота за да не паркират коли в него!“

Но тъста на Йордан Цонев продължава да взема 3 лева за паркинг!

На 23.07.2017 г. Община Бургас забранява и на тъста на Йордан Цонев да събира такса паркинг, сигнала отново го получихме на редакционната поща.

Тук е интересно да уточним, че НАП отговарят писмено за цена от 4 лева, но според очевидци – такава цена никога не е имало. Въпреки твърденията на НАП, но може и да е печатна грешка, ние няма как да знаем.

Но също така хората пишат, че паркингите са заградени, а община Царево не може да вземе никакви мерки по въпроса. Но пък за сметка на това община Царево се активизира да почисти един общински имот в Резово на първа линия на Васко Паяка. Имот в който повече от 10 години един човек предлага рибена чорба, пържена и печена риба на „Даляна“. Всичко това на народни цени. Въпреки кокетните ресторантчета около него. Паяка, както казват за него местните хора, винаги е предлагал най-вкусната рибена чорба. И естествено „Даляна“ винаги е пълен.

 

И докато сигналите от Силистар валят, общината решили да почистват терена на Васко. Без значение, че всички знаят, че той е там повече от 10 години, облагородява и влага малкото си средства в този терен и винаги го е поддържал със свои средства в приличен вид. Но явно за разлика от своя виден съселянин Йордан Цонев, Васко Паяка не е бил наясно как да се възползва от възможността да прехвърли терена на свое име или на близки до него хора. Все пак Васко Паяка е рибар, не депутат.

Затова и днес, община Царево ще отидат да почистят, а кога тази същата община ще почисти Силистар от Беззаконието, което цари в една защитена местност попадаща дори в Натура, скоро надали ще разберем все пак там са намесени интересите на цял депутат и тъста му.

 

За Неделчев

Виж още

Бойко Борисов спрял заповедта за Натура в Добрич! Сега се чудим, кой ще плаща щетите?!

Казус. Вчера министърът на околната среда и водите Нено Димов посочи, че ако българската държава …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *