четвъртък , април 26 2018
Начало / Общество / Глобите с електронен фиш са незаконни, имало полицай в колата.

Глобите с електронен фиш са незаконни, имало полицай в колата.

 

Всички глоби за нарушение на пътя, наложени с електронен фиш през юли и обжалвани в съда се отменят от районните магистрати в Кърджали.
В мотивите на съда се посочва, че идеята на законодателя е да се издава електронен фиш по образец само при наличие на две предпоставки:
нарушението да е установено в резултат на автоматизирано техническо средство и това да е направено в отсъствие на контролен орган. В случая една от предпоставките „отсъствие на контролен орган“,  не е налице, тъй като електронните фишове са издадени, чрез подвижните камери в авто патрулите, в които има и полицаи.
Мотивите на кърджалийските магистрати са подкрепени и от тълкувателно решение на Върховния административен съд от 2013г., което гласи, че електронните фишове могат да се установяват и заснемат само от стационарно устройство, съобщава регионарната радиостанция на БНР.
Броят на обжалваните фишове в Районния съд в Кърджали е тринадесет, като глобите са от 50 – 700лв и всички са за превишена скорост. Според Пътна полиция шофьорите са нарушавали закона предимно в населени места.
Решенията на Районният съд подлежат на обжалване пред Административния съд в града.

За Неделчев

Виж още

Бойко Борисов спрял заповедта за Натура в Добрич! Сега се чудим, кой ще плаща щетите?!

Казус. Вчера министърът на околната среда и водите Нено Димов посочи, че ако българската държава …

5 коментара

 1. Ееееей, това е ненормална държава , тц тц тц тц …….само олигофрени сме събрани тук………..незаконни били……….искате да сме като в дивият запад и да се трепем като пилци………малоумна история……. 🙁

  • Е не е така.Това е рекет. Тънка е границата между 50 и 65 км например в населено място.Някъде караш с 30 , някъде се стараеш за поддържаш 50 и ако се освободи пред теб място и леко натиснеш газта за да не задръстваш като нищо отиваш на 60 и те снимат.Само за пари. И даже няма да усетиш. Усещаш се, убиваш скоростта и задния те набива защото кара с 60.Верижна.
   Да си признаем ,че няма място за наличните на пътя в BG коли.Нито достатъчно паркинги и гаражи.

   • Винаги има толеранс от 10 километра… Не е толкова тънка границата! Ако винаги гледаме да сме тарикати и търсим проблема в някой друг, то в тази мизерна държавица няма да има ред…! Имайте „дупе“ като сте сгафили да си носите последствията, а не все някой да е крив!

   • За незнаещите,ще спомена,че камерите са настроени с 15км.ч над допустимата скорост и има още 3км.ч толеранс(аванта).Следователно,ще го отнесеш ако караш с над 68км.ч.
    Мълчанието по някога е злато!

 2. Карането с превишена скорост на много места не означава непременно опасност за движението. НЯМА ПРАВА ПРОПОРЦИОНАЛНОСТ. Няма ли някой по-умен в кат да го проумее?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *