понеделник , май 28 2018
Начало / България / „Държавата на Трафика и суджука“

„Държавата на Трафика и суджука“

„Държавата на Трафика и Суджука“

В държавата, където бият журналисти, нотариуси и лекари. В държавата където цигани посягат на полицаи и убиват български деца – Уви вече всичко е възможно, защото годината е 2017, но се усеща като 1997.
Зрелищата пак са налице, медиите пак са навсякъде, но никой не задава важните и правилни въпроси и обикновено вместо да чуем кои са мутрите натискали и рекетиращи бизнеса в България слушаме за някакъв Суджук и главатар на организирана политическа група от град близко до Варна.
Та тоя главатар от 2012г. дерибейства там, от 2012г. има сигнали срещу него и е обществена тайна на кой кръг домашни любимци е близък и как се е сближил с баш шефа на републиката.
Но той и с Боршош шефа няма нищо общо и с този със суджуците не е ял и пил и с Цветан Василев не се е срещал в гаражи преди да изтупат банката му като брашнян чувал.
Те и другите политици са толкова невинни, че нито се занимават с назначения по политическа поръчка или пък със смачкване на бизнес и хора, защото не са им удобни. Но пък за сметка на това техните хора се толерират дори и да организират канал за трафик на хора.
Важно е сергиите в Слънчев Бряг да бута Далавери, а какво и как правят неговите хора в квартал Република в Хасково не е важно. Важно е хора като Петър Низамов да са в ареста, за да не пречат на бизнеса на някои хора.
Всичко е пари приятели се казваше в една песен, но в песните на нашите политици бих добавил, че всичко е пари, но за тях приятели.
Цели общини в България, днес се управляват по модела Добрич и ще се сринат по модела КТБ, но не защото политиците са виновни, а защото някакви бизнесмени или банкери ще източат общинският бюджет пък когато няма пари и са отишли в частни ръце осигуряващи гласове. Общинските съвети ще изтеглят кредити, важно е българина да ги плаща и да не приказва много, че току виж няколко качулати са го налазили.
В Държавата, където всичко е пари и данъци и липсва икономика, вчера някакви видни синове на икономическата мисъл предложили минималната заплата да е 314 лева, няма значение, че за да оцеляваш в България са ти нужни над 500 лева ( изчисленията не са мои), но са публикувани и си имат източник. Искам да отбележа Факта, че да предлагаш заплата под прага на бедност се нарича Геноцид, но колко да им пука на някакви работодатели и политици нали пенсионерите доказаха, че могат да оцеляват и със 155 лв.
И между другото има предложение мъжете в България да се пенсионират на 75 години, без значение, че едни изчисления показват средна продължителност на живота на мъжете в България е 74.5 години!
Или както се казва ще работиш, ще ни плащаш, че работиш и ще умреш!
И ако не си внасяш вноските за пенсии, ще си враг на системата и злодей!
Защото откъде ще има пари за Обществени поръчки за великите работодатели, за великите политици с мисъл какво да „усвоим“ и за нашите братя цигани, които те дундуркат – защото колелото се върти и пак ще дойдат избори.
Както се казва – Суджук ще има във всички общини, девиза на всяка партия е:
“ – Повярвай ни, ще те Оправим!“

Atanas Kalev

За Неделчев

Виж още

Управлението на „суджука“: Оставиха милионерите с перките на Калиакра, а лишават хората от земята им

Безобразно поведение демонстрира министъра на околната среда и водите – Нено Димов, който преди дни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *