сряда , май 23 2018
Начало / Общество / Аз лично допреди месец живеех в заблуда, че институциите малко от малко работят в интерес на хората. Признавам си, чак сега разбрах колко са зле нещата.

Аз лично допреди месец живеех в заблуда, че институциите малко от малко работят в интерес на хората. Признавам си, чак сега разбрах колко са зле нещата.

Днес разбрах защо политиците не се стряскат от протести.
Защото няма нужда да правят НИЩО – оставят ни да се изядем едни други и готово, протестът загива.

Много хора питат кой е в инициативния комитет и с какво право. Значи, инициативен комитет се водят хората, които до момента подаваха уведомления за протестите. Не съм от тях. Доколкото знам, са родители на битите деца. Мисля, че тяхното право да са там няма нужда от обяснения.

Отделно от инициативния комитет абсолютно спонтанно се сформираха няколко групи от хора, които искат този път нещата да се доведат докрай.
Защо съм в една от тези групи? Защото искам да живея спокоен живот в нормален град и смятам, че когато човек иска нещо, е длъжен да се бори за него според силите си.
Защо не се афишират хората от тези групи?

Сетете се: за да си спестят неизбежните критики на тия, дето нищо не правят, но са царе в търсенето на интриги и чужди кусури. И защото ония, които не искат промяна и се пазят да не лъснат кирливите им ризи, ще знаят кого да оплюят и смачкат.
Защо чак сега? Аз лично допреди месец живеех в заблуда, че институциите малко от малко работят в интерес на хората. Признавам си, чак сега разбрах колко са зле нещата.
Какво ме движи? Знам какво ще стане, ако спрем с исканията и протестите:
Съдът като нищо ще даде условни присъди на биячите. Което за пореден път ще покаже на престъпниците (а те НЕ СА само роми), че могат да посягат безнаказано. Всеки може да е следващия. Още ли мислите, че това не ви засяга?
Какво друго ще стане?
Оптимистите, дето и без това са малко, ще намалеят още повече.
Друго?
Нищо ново: ще затвърдим убеждението у милите родни местни и повсеместни политици, че не можем да ги накараме да работят в наш интерес. Което значи, че ще продължат да работят за собствения си, за пореден път безнаказано.
На какво се надявам? На хората, които не са се предали, знаят какво искат, готови са да поемат отговорност за живота си и да положат нужните усилия.
В последния месец се запознах с МНОГО ТАКИВА!
Много ясно, че ще има и такива с лични и партийни интереси. Не сме глупави, то ще си проличи. Няма да позволим да се опорочат нещата.
Единствените валидни интереси са на ХОРАТА, КОИТО ИСКАТ РАВНИ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ за всички, ама наистина, а не на приказки и документи.
Единственият ни шанс е да се намерим и да се научим да работим в екип. Ще трябва да се осмелим да изпитваме доверие, иначе нищо не става.
Естествено, доверието трябва да се заслужи и отстоява.
Аз в политиката НИКОГА НЯМА ДА ВЛЯЗА.

Нямам мераци да се изявявам като активист, интересувам се от коренно различни неща. Правя каквото мога, за да не умре поредният протест, това е.
Ако усетя недоверие у съгражданите си, моментално ще спра.

От Асеновград

За Неделчев

Виж още

Бойко Борисов спрял заповедта за Натура в Добрич! Сега се чудим, кой ще плаща щетите?!

Казус. Вчера министърът на околната среда и водите Нено Димов посочи, че ако българската държава …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *