понеделник , март 19 2018
Начало / Общество / Безплатното здравеопазване за непълнолетни в България не важи за българчета! 75лв. за лечение по спешност на 8 годишно дете?

Безплатното здравеопазване за непълнолетни в България не важи за българчета! 75лв. за лечение по спешност на 8 годишно дете?

На редакционната си поща получихме гневно писмо от българска майка, която е потресена от сблъсъка си с легалния рекет на здравната система в България:

„Просто се чувствам длъжна да го напиша, защото това е едно от безобразието тук. Вчера се наложи по спешност за заведа 8 годишния си син до стоматология, поради абцес. Нямахме здравна книжка в себе си, защото най-малкото не съм очаквала да стигна до там в обедната ми почивка (и поради други причини, които няма нужда да коментирам). Поради липсата, на която удоволствието там ми излезе 75лв?! 25 снимка, 20 преглед и 30 самото цепване. Чудя се аз ако нямах тези пари какво точно щеше да се случи с него?! Нали здравеопазването на непълнолетни лица в България е безплатно?! Не се виждаше, че е такъв ли?! Вече задължително ще разхождам книжките с мен, но все пак?! Какъв е тоя абсурд се питам аз! Как може на 8г дете да му искаш книжка, при положение, че е по спешност?! И за край ще кажа само едно – тази държава единствено е вземала и взема от мен тлъсти данъци и винаги, когато ми се е наложило каквото и да е съм си плащала като поп! Вече ми се ще и аз да бях ромка…!!!“

За Неделчев

Виж още

Бойко Борисов спрял заповедта за Натура в Добрич! Сега се чудим, кой ще плаща щетите?!

Казус. Вчера министърът на околната среда и водите Нено Димов посочи, че ако българската държава …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *