неделя , май 27 2018
Начало / Градски легенди / Общински съветник от ДПС Червен бряг и Кмет в опит за измамна схема за милиони ?

Общински съветник от ДПС Червен бряг и Кмет в опит за измамна схема за милиони ?

Как обект, оценен за 1,2 млн. лева щеше да бъда „продаден“ за 0 лева ? 

Обекта е общински хотелски комплекс „Таганрог“, намиращ се в Червен бряг, който се състои от 9 етажен хотел, ресторант, закусвалня, дискотека, магазини, павильони и земя, който се стопанисва от общинското дружество „Обществено хранене“ ЕООД.

Измамна схема ?

С предложение на Кмета на Община Червен бряг, инж. Данаил Вълов до Общински съвет Червен бряг, одобрено от 26 общински съветници част от хотелския комплекс се отдава под наем. Назначена е комисия, която да избере фирмите, които да „инвестират“ в хотелските ресторант и закусвалня, с председател зам. кмета на Община Червен бряг –  г-н Камен Влахов, който е в близки роднински връзки с общинския съветник на ДПС Явор Бакърджиев.

Фирмите, които печелят търга са Нанков 932 – НН ЕООД , представлявана от г-жа Татяна Лилова и АРАРАТ ЕООД, представлявана от г-н Байкар Каспар, а пълномощно да представлява една от двете фирми спечелили търга има зета на зам. кмета Влахов – Явор Бакърджиев.

Схемата има за цел общинското дружество „Обществено хранене“ ЕООД да задлъжнее към двете фирми, което се и случва след подписване на договорите и реално да се сдобият с хотелския комплекс без пари – дълг срещу собственост.

Един от членовете в договора гласи, че фирмите правят основен ремонт на помещенията, а общината ще им върне парите. Така на практика излиза, че общината дължи на двете фирми неустойки при евентуално прекратяване на договорите, плюс заплащането на уж осъществения ремонт или иначе казано – близо 350 хил. лева или точно толкова колкото е новата оценка на имота след назначен и извършен одит и правен анализ.

Според касовите ордери, наема се е плащал от друг общински съветник от ДПС – Марио Рангелов, който е и председател на структурата на ДПС в Червен бряг и общински съветник в настоящия мандат.

А докато след подаден от мен сигнал до Главния Прокурор, разследващите търсят истината, времето минава и някой се надява историята да бъде забравена, се свързваме с една от фирмите, които без малко да се сдобият с апетитен имот ,напълно безплатно – Нанков 932 НН – ООД .

Според думите на Лилова (управител на фирмата) всичко започва през 2016 година, когато е помолена от нейн приятел – Марио Рангелов да използва фирмата и за да спечели вече уреден с Кмета на общината търг за същите имоти, като идеята била да го наемат за година, след това имотите да бъдат продадени на други фирми, а нейната „печалба“ е щяла да бъде счетоводна. Според Лилова, никога не е ставало на въпрос за преватизация или дълг срещу собственост, а за съвсем различно нещо.

„За тези измамни намерения научих от медиите, изобщо не съм подозирала, а и не сме говорили за подобни схеми и намерения. Помоли ме за услуга, чисто приятелски и това е . В деня, в който разбрах каква е истината, веднага поисках договорите да бъдат прекратени – без каквито и да било финансови претенции от наша страна, но срещнахме известна съпротива. Марио Рангелов пожела да подпишем вече написан от него документ, че имаме финансова претенция към общината, на стойност 50 хил. лева и аз отказах ! Той побесня, започна да ми обяснява, че заради мен ще загуби много пари…. а кмета (Данаил Вълов) се правеше, че си има някаква работа.“ – разказва замесената в схемата Татяна Лилова, която е управител на една от фирмите наемателки.

На общинската сесия обаче, а и в медийното пространство и Марио Рангелов и кмета Вълов твърдяха друго, че са разговаряли -по собствена инициатива – с управителите на фирмите, че са ги убедили да нямат финансови претенции към общината, а Председателя на Общинския съвет инж. Ивайло Иванов, дори си позволи да окачестви договорите за „абсолютно неизгодни“. И тогава питаме след като са неизгодни, защо точно той и групата издигнала го за общински съветник гласуваха ЗА отдаването на имота ? И защо одобриха така подреден и написан съответния договор ? Защо в комисията за избор на фирма не е имало нито един представител от общинската фирма, а са били избрани общински служители ? Можем само да предположим защо – защото техния колега, общинския съветник Марио Рангелов е имал намерение да се сдобие с този общински имот без пари .

На една от общинските сесии, народният избранник от ДПС – Марио Рангелов определи бившата вече управителка на общинското дружество като „куче касичка“, но след развоя на събитията е редно да си зададем въпроса дали „касичката“ не е подходящо определение за други, защото ако съдим по думите на Лилова – до като едни са работили на заплата, други са писали само на документи изразходени средства, които са имали намерения да присвоят.

„Договорите ги прекратихме, аз пуснах жалба в полицията срещу Явор Бакърджиев, Марио Рангелов, Деляна Маринова и мъжа и, който беше управител на ресторанта, – който уж аз управлявах  -заради това, че задържат и не ми връщат мой касов апарат. Някой ако си мисли, че ме държи с това жестоко се лъже – подала съм си сигнала където трябва. Истината трябва да излезе на яве и тя е, че ние бяхме замесени в една ситуация на наглост от страна на Марио Рангелов. Не беше коректен, нищо, че бяхме приятели, но той ни излъга и манипулира. Той още иска този хотел, яд го е ! Обича властта, която има чрез ДПС и общинския съвет !“ – допълва Лилова.

В ако думите на един от свидетелите по делото –  г-жа Лилова са истина, то пирамидата е ясна :

Марио Рангелов, чрез кмета на общината Данаил Вълов и неговите общински съветници обявяват непродаваем хотелски комплекс за преватизация, а новия собственик щеше да бъде Марио Рангелов. Срещу никаква инвестиция, която в последстие при евентуална препродажба би донесла лични активи за него, но никакви такива за общината. А думите на Лилова са поредното доказателство, как се провеждат търгове и обществени поръчки в същата тази община ! Измама, в която са замесени Кмет, общински съветници и администрация. А може би зад същия общински съветник стои стабилен гръб, който да го брани пред съд, Прокуратура и др. ? И може би този „гръб“ брани и Кмета ? И защо един кмет би се съгласил на подобна схема ако не за пари ?

Ние вярваме, че Прокуратурата ще си свърши работата и и този път справедливостта и закона ще възтържествуват .

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ !

 

Автор : Христо Гешов

За Неделчев

Виж още

„Метаморфозата и лъжите на едни луди партийци в буквалния смисъл на думата“

Отново ще ви занимаем с най – измислената партия на България. Именно партията на никому …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *