четвъртък , април 26 2018
Начало / Общество / Уважаеми работодатели, ние, над 3 000 000 търтея, които ви изкарват заплатите всеки ден, ви поздравяваме.

Уважаеми работодатели, ние, над 3 000 000 търтея, които ви изкарват заплатите всеки ден, ви поздравяваме.

Уважаеми работодатели,
ние, над 3 000 000 търтея, които ви изкарват заплатите всеки ден, ви поздравяваме. Да се слави името ви, да пребъдат фирмите и организациите ви, сега и во веки веков.
Извинявайте, че се сдружаваме в синдикати, г-да работодатели. Знаем, че това ви пречи да ни карате да работим по 16 часа без почивка. То и съпругите ни са виновни… искат майчинство.А колко хубаво ще бъде без синдикати – да стоят вкъщи по месец след като родят и после пак при вас, на тръстиката.
По-възрастните са бреме и за нас. Трябва да им обръщаме внимание, да допълваме мизерните им пенсии с още по-мизерните ни заплати, да се блъскаме с тях в магазина, докато броят мизерните си стотинки. На тези хора не им трябва добавка за време и възраст, а глоба и намаляване на заплатите затова, че са работили цял живот за своите чорбаджии.
Защо ги бранели синдикатите? Търтей, търтея око не вади, скъпи социални партньори.
По-младите също са досадни. Друго си е да започваш живота си със стартова заплата от 300лв. Толкова заслужават, мързеливците! Нищо не знаят, нищо не учат, пък после и пари искат.
А пък заплатите, ах тези заплати!?!
С какви очи ги искаме, след като ни мързи да си ги изработим. Добре, че сте вие, скъпи наши пчелички. Работите с пот на челото, за да живеем добре ние в общия кошер. Храните ни, колкото да не умрем, работим, колкото да не заспим.
А какъв живот би паднал в държавата на трите прасенца без синдикати?
Ще работим, ще строим нов живот. До умиране и без заплата. Ей така, за каузата, за общото ни благо. Ще ни пускате в отпуска, когато искате, ще ни спирате отпуската – когато искате. Ще ни уволнявате безнаказано и ще ни погребвате тайно, когато умираме на работното си място.
Само че няма да мине!!!!!
Защото дори в нашата държава, 3 млн. търтея са повече от три прасенца. А зажужат ли, ще трябва да бягате и да се криете. По възможност по-дълбоко, по-далече и тайно.
Че жилото боли повече и от срама!

искрено ваш: Ганьо 🙂

За Неделчев

Виж още

Бойко Борисов спрял заповедта за Натура в Добрич! Сега се чудим, кой ще плаща щетите?!

Казус. Вчера министърът на околната среда и водите Нено Димов посочи, че ако българската държава …

3 коментара

  1. Много сте жестоки….ей….чак ми стана жал за моя работодател. Що да не ходи за риба пък сега,нали аз съм там,мога сам да се справя! После я опитам от рибата,я не….еми айде …да е жив и здрав…??

    • И на мен така, само дет моят работодател трябваше да отиде на почивка в Исландия, за 2 седмици. Върна се и ми обясняваше как иска да ми увеличи заплатата с 200 лева, но сега момента е тежък за фирмата и пари няма… 🙂

  2. Аз също съм „притеснен“ за работодателя ми. Отиде за 2 седмици на почивка в Исландия (по принцип това е страхотно). Върна се и след два дни се заговорихме, че парите няма да ми стигат през зимата. Човека ми обясни, че е мислел за моята заплата, но е установил, че момента за фирмата е тежък и нямакак да ми я увеличи… 😉 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *