сряда , март 21 2018
Начало / Общество / Ще подкрепя Протеста на 11.09. защото от малък виждам как родителите ми се мъчат в България…

Ще подкрепя Протеста на 11.09. защото от малък виждам как родителите ми се мъчат в България…

На редакционната си поща получихме писмо от един млад българин, осъзнал нуждата от промяна въпреки изключително крехката си възраст!

„Здравейте ?.  Аз съм на 18 години и съм от София. Исках да ви пиша преди доста време но нямах смелост. Още от малък виждам как родителите ми се мъчат работят усилено, за да ни дадат стандарт на живот, какъвто те не са имали, но искат за нас със сестра ми най-доброто. Изкарват парите си с честен труд много пот, нерви и усилия. Искам промяна тежко ми е да ги гледам. В момента работя. Подкрепям ви напълно на 11 съм с вас, дори накарах и приятели да дойдат. Но истинският проблем не е в политиците а в народа. Всеки ден се сблъсквам с неуки хора,простаци, които си гледат само своя гъз. Ще ти дам пример миналата зима, докато чакахме трамвая с един приятел, видяхме как един циганин(възрастен около 50-60годишен) се подхлъзна и падна на булеварда. Ние веднага тръгнахме да му помогнем но бяхме на около 20 метра от него. Минувачите просто го поглеждаха и си продължаваха по пътя. Ако не го бяхме вдигнали сигурно някой друг простак, който е решил да спести пари от зимни гуми нямаше да може да спре. Един друг пример докато се прибирах от училище близо до блока видях един циганин да рови в кофата, а до него беше дъщеря му. И двамата бяха измършавели. Бяха ми останали 5лева от седмичните ми джобни и просто отидох и ги дадох на мъже, беше много благодарен.На другия ден се видях с един приятел(той е по голям от мен, на 19) скара ми се, за това че съм си дал парите на циганин. Каза ми точно това „ти гледай себе си другите да се оправят“. Лошото е че почти всички Българи са с такъв манталитет.“

За Неделчев

Виж още

Бойко Борисов спрял заповедта за Натура в Добрич! Сега се чудим, кой ще плаща щетите?!

Казус. Вчера министърът на околната среда и водите Нено Димов посочи, че ако българската държава …

3 коментара

  1. Много точно казано! Браво момче! Трябва да ги образоваме тез простаци да ги сложим на мястото иначе ще продължаваме с пълна сила към дъното!

    • Браво на момчето, има съвест и гражданска позиция! Простаци колкото искате, дори бих казъл набити бабаити с ланци на врата подвизаващи се на морето и в столицата ни.
      Е как да се гордеем с тази нация и този народ?! Иска се образование, култура, манталитет и духовност от наследниците на траки и прабългари!

  2. Заради такива „помагачи“ се множат циганите! Той помогна на тези, ние им плащаме водата и тока… Затова сме на тоя хал!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *