понеделник , май 28 2018
Начало / Градски легенди / СКАНДАЛНО ! МРРБ санират къщи на общинари в Червен бряг с пари от ЕС

СКАНДАЛНО ! МРРБ санират къщи на общинари в Червен бряг с пари от ЕС

Близо 400 хил. лева ще отидат за санирането на три къщи на високопоставени общински служители. Тази на Секретаря на Община Червен бряг, Николай Недков, на Директор Дирекция „Строителство и архитектура“, Евгени Тошев и на Председателя на общинския съвет, инж. Ивайло Иванов. 

След скандалното разкритие МРРБ се самосезира, и подаде сигнал до Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ), които след близо месец прехвърлиха топката отново на регионалното министерство.

КПУКИ изпращат писмо до подателя на сигнала министър Нанков, но привидно загрижения от медиите министър по темата явно не е имал възможността да отговори, се цитира в решението на комисията : „При спазване на разпоредбата на чл. 30, ал. 2 от АПК, Комисията е предоставила възможност на подателя на сигнала да отстрани констатираните нередовности, но същите не са отстранени в указания срок, което съгласно разпоредбата на чл. 56, ал. 2 от АПК е основание на прекратяване на производството.“.

И така на практика институциите си прехвърлят топката една на друга, пренебрегвайки общественото мнение, моралната гледна точка и явния конфликт на интереси. Заявления и избор на сградите за саниране се подава и одобрява в общинската администрация или иначе казано те са си ги внесли и сами са си ги одобрили, но според държавната институция наглостта и алчността са законни.

От парите на ЕС по ОП „Региони в растеж“ ще бъдат похарчени 400 хил. лева за санирането на явно социално слабите държавни служители от общинска администрация, а Червен бряг се нарежда на челно място в класацията „Ние си се санираме, вие ще ни гледате“.

Отговор от МРРБ все още няма, защо не са отговорили на комисията, която самите те са сезирали за нарушение ? Дали умишлено или небрежност. А че информационна кампания за санране по същата програма за къщи в Червен бряг не е имало стана ясно вече в няколко медии от самите жители на Червен бряг, но със сигурност за такава кампания са изписани едни пари, без да е ясно при кой, къде и защо.

Ние от IBT News приканваме министър Нанков да покани за висшестоящи служители на министерството тримата санирачи на къщи, защото ако в Червен бряг няма един нормален път, а това министър Нанков няма как да знае, то ще имаме модерно санирани и ремонтирани къщи на общински служители. А това вече го знае, но ….

 

Автор : Христо Гешов

За Неделчев

Виж още

Общински съветник от ДПС Червен бряг и Кмет в опит за измамна схема за милиони ?

Как обект, оценен за 1,2 млн. лева щеше да бъда „продаден“ за 0 лева ? 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *