понеделник , май 28 2018
Начало / България / Убиец, обезглавил мъж в Преслав, иска 100 000 лв. от полицията, чувствал се отритнат!

Убиец, обезглавил мъж в Преслав, иска 100 000 лв. от полицията, чувствал се отритнат!

Валентин Христов – осъден за жестоко убийство във Велики Преслав, поиска 100 000 лв. обезщетение от ОД на МВР в Шумен.

В иск пред Административния съд 27 годишният престъпник претендирал за финансово обезщетение за неимуществени вреди в резултат от неправомерни действия и бездействия на полицаи.

Полицаите били извършили действия и бездействия с цел да му бъде навредено, като за него са възникнали чувства на отритнатост, отхвърленост, незащитеност, страх и болка, а в хода на разследването срещу него са използвани неистински сведения и свидетели. А това както смята убиецът-жертва е против човешките му права.

Главорезът обаче не могъл да докаже претенциите си, а освен това и против човешките му права се оказва и времето, защото 5-годишната давност е минала, затова съдът отхвърлил иска. Решението подлежи на касационно обжалване пред ВАС.

В момента Валентин Христов е в затвора в Ловеч. Той и Юри Юриев от Велики Преслав получиха доживотната присъда заради жестокото убийство на 48-годишния Мехмед Тефиков.

Обезглавеният труп на Тефиков беше открит на 10 октомври 2009 г. в близост до църква „Архангел Михаил” във Велики Преслав. По-късно главата на убития беше открита в избено помещение на намираща се наблизо новострояща се сграда.

 

За Неделчев

Виж още

Управлението на „суджука“: Оставиха милионерите с перките на Калиакра, а лишават хората от земята им

Безобразно поведение демонстрира министъра на околната среда и водите – Нено Димов, който преди дни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *