сряда , май 23 2018
Начало / Лъжци и Слепци / Крими / Озверели цигани крещят: „Българи мръсни, елате тука, ще ви трепя”, докато пребиват двама братя.

Озверели цигани крещят: „Българи мръсни, елате тука, ще ви трепя”, докато пребиват двама братя.

Цигани пребиха двама братя с колове и камъни в Хасковско село.

Бой от двадесетина циганина отнесоха двама братя в хасковското село Маслиново. 27-годишният Делчо Милев е със строшен нос от метната плочка и с охлузвания от кол по гърба. 25-годишният му брат е напердашен от дебел сап, оставил кръвонасядания по лявата лопатка и вляво край пъпа. Това пише в издадените медицински заключения от съдебния патоанатом в Хасково д-р Христо Еленски. Според експертизата става въпрос за лека телесна повреда.

„Нападнаха ни от рода на т. нар. Кетовци. Преди около 10 г. ги изселиха в нашето село от Кърджалийско, заради изстъпления там”, твърдят двамата пострадали братя. Делчо и Чавдар. Те заявиха, че агресията срещу тях се изляла, след като на главата на Кетовците били издадени предупредителни протоколи от полицията да не пасе овцете си в земите на Илия Милев – бащата на Делчо и Чавдар.

„Бяхме в центъра, когато със Сеата си пристигна Пенчо от Кетовците и взе да ни се заяжда. Искахме всичко да е наред и да не се стига до ексцесии, затова не отговаряхме на провокациите му. Той обаче влезе в колата си и се обади по телефона си. След няколко минути се изсипа голяма част от родата им предвождана от агресивната Гюлестан с дебел сап в ръка. Жената започна да ни налага със сапа, другите родственички от фамилията и децата им ни обсипаха с канонада от камъни. „Българи мръсни, елате тука, ще ви трепя”, крещеше Гюлестан”, разказа Чавдар. По неговите твърдения брат му Делчо парирал ударите с кола, но майката на опонентката му, която се казвала Катя, успяла да го нацели в носа с плочка. Според пострадалите, метналата камъка впоследствие признала писмено, че е строшила носа на 27-годишния Милев. Той се освестил в хасковската болница. Баталната сцена била записана и от охранителните камери на селския мегдан и видеоматериалът е иззет от полицията.

„Денонощие след тази случка отново бяхме заплашвани от Кетовците”, твърдят Делчо и Чавдар. По-малкият брат пиел кафе в хоремага, когато се появили шестима от участвалите в нападението предишния ден. „Кръчмарят веднага ми каза да се заключа в хоремага. Направиха го. Дойдоха още няколко коли с хора на Кетовците. Обадихме се на тел. 112, те разбраха и се разпръснаха. После пристигна патрулката”, обяснява по-малко битият Чавдар. Той и брат му споделиха, че се притесняват за своя и за живота на близките си. „Имаме по-малка сестра, болна майка и баща, страхуваме се от изстъпленията на Кетовците”, обясняват братята. Според местните въпросният агресивен род живеел в незаконни къщи, нямали нямали партиди за електричество и не си плащали електроенергията. Други жители на Маслиново също си патили от Кетовците, заявиха Делчо и Чавдар. По-големият брат е шофьор, а по-малкият се занимава със земеделие. Двамата не били криминално проявени, обясниха неофициално източници от полицията.
„По случая тече проверка. Имаше и задържано лице за 24 часа. Най-вероятно ще тръгне дело по Указа за борба с дребното хулиганство. Освен двамата пострадали, от другата страна също има ранена. Тя е с изкривен нос и счупен зъб”, коментира шефът на ОДМВР-Хасково старши комисар Ангел Цанков. „В района има позиционирани специални полицейски сили – жандармерия. Ако се наложи, ще се намесят веднага, за да се избегнат евентуални нови сблъсъци”, допълни старши комисар Цанков

Източник: haskovo.marica.bg

За Неделчев

Виж още

Ново циганско насилие в Радотина!

Тумба пияни цигани пребиха шофьор в Радотина. Инцидентът е станал в центъра на селото на …

Един коментар

  1. „Тя е с изкривен нос и счупен зъб“ – тва е по рождение, щото майка й и баща й са брат и сестра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *