четвъртък , февруари 22 2018
Начало / Общество / Защо бе, Продажници? Защо предавате Род и Родина?

Защо бе, Продажници? Защо предавате Род и Родина?

Защо бе, продажници? Защо умишлено затривате и малкото ни останало достойнство и се опитвате да заличите родовата памет на българина? Защо пълните главите на българските деца с подправена, изкривена, ненужна и изопачена информация? Защо предавате род и родина?

Във фейсбук пространството се появиха снимки на поредният потресаващ учебник по Исторя и Цивилизация за 6-ти клас.

 

Снимките разкриват как надълго и нашироко авторите запознават крехкия детски ум с устройството на „Арабският Халифат“, урок който изисква от българските деца да научат важни дати за Арабския халифат, както и понятия от типа  „свещена война“.

И ако си мислите, че ще подминете този урок и една двойка в бележника на детето ви няма да е от голямо значение много сте сгрешили – цял раздел от „учебника“ е посветен на Османската власт.

 

Шестокласниците ще са длъжни да изучават за османската политическа система, думи като „диван, кадия, рая, харем“ ще бъдат абсолютно задължителни за усвояване като материал.

Децата ще изучат и структурата на османското общество, където яростно урокът ще се опита да смачка българското самочувствие и да изличи всякакви следи от гордост, намеквайки постоянно къде е мястото на раята, какви са нейните задължения и отговорности.

И след целият този предумишлен опит за убийство на всяка гордост и национално самочувствие  у българските деца, най-сетне идва ред на урока „ Съпротива срещу османската власт“, но не бързайте да се радвате. Там съпротивата е представена като терористичен акт, срещу законната власт. Хайдутите са кръвожадни престъпници, които всяват смут, грабят, колят, бесят и всяват смут сред покорната рая…

 

Нищо за идеалите… Нищо за порива към свобода… Нищо за героизма на опълчилите се… Нищо за пролятата невинна кръв… Нищо!!!

И след всичко това, ако си мислите, че в момента обществото ни деградира и е ограбено откъм ценности, почакайте това поколение да порасне…

А ако случайно не ви се чака, или пък мислите, че това не може да продължава така – пътят е ясен! Само ние можем да защитим децата си!

За Неделчев

Виж още

Бойко Борисов спрял заповедта за Натура в Добрич! Сега се чудим, кой ще плаща щетите?!

Казус. Вчера министърът на околната среда и водите Нено Димов посочи, че ако българската държава …

5 коментара

 1. Интересно кои са авторите и по какви критерий и ценности го съставят?

 2. д-р В. Василев

  Авторите изопачават българската история и не следва бъдат ангажирани за автори на учебници!

 3. Не знам защо всяка година пишат само глупости по учебниците?! Няма ли да се спрат най-вече?!Продажници!

 4. Крум Иванов

  КОИ СА АВТОРИТЕ, РЕДАКТОРИТЕ…..?????????????????????????

 5. Борислав Павлов

  Искам си социализма и обучението при социализма. Отказвам да приемам това безсмислено унищожаване на всичко родно, на всичко българско! Как не ви е срам безмозъчни мекотели? Не искам повече и не мога повече да търпя безсмислените ви възхвали на американската демокрация? Не искам да ме поучават представители на популации, които нямат във всекидневния си език понятия за родина и род, за които родината е country или homeland, народът e people или nation, а родът е family. Как да обясниш на такъв душевен инвалид значението на „всичко българско и родно“, че то не е и не може да бъде равно на Bulgarian and native? Как да му вбиеш в тъпата глава какво е това РОДОЛЮБИЕ, когато за него това е patriotism или най-много love for the homeland? Как да разбере, че родът е именно род, а не family или native? Как да проумее песента на езика „всичко българско и родно любя, тача и милея“. Как можахте да се продадете за някакви банани, мерцедеси, дънки и няколко долара? Не ми го побира главата! Искам си старото обучение в любов към Родината, в любов към България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *