понеделник , май 28 2018
Начало / Новини / В родната България дотам я докарахме, да събираме пари и от покойниците!

В родната България дотам я докарахме, да събираме пари и от покойниците!

Костите от гробовете, които не са платени за вечни времена и са на повече от осем години, ще бъдат извадени във Велико Търново. Причината е недостигът на гробни места в гробищата.

От общинската фирма обаче предварително щели да  уведомят близките на починалите, чийто тленни останки предстои да бъдат извадени. Ако те платят сумата от 50 лв. то гробът на техният близък или роднина автоматично ставал платен за вечни времена и нямало да бъде пипан. В противен случй обаче костите ще бъдат извадени и той щял се използва за друг покойник. Не става ясно надгробните паметници ще бъдат ли разрушавани, но май това се подразбира.

Извадените кости щели бъдат съхранявани в стая костохранилищница, в специални кутийки с написани на тях имената на покойника. Така ако някой от неговите близки макар и позакъсняли, реши да ги препогребе, той ще може да го направи. Според управителя на общинската фирма „Обредни дейности”, Методи Петров причината да се стигне до това решение е недостигът на гробни места в старата столица.

Според него дори не би трябвало да има такова понятие като откупуване на гроба за вечни времена, а различен срок – по-голям или по-малък, спред желанието на близките на покойника, след което гробът отново да може да се използва.

Интересно, че такива информации за откупуване на гробните места се появиха и в други общини в България под управлението на Герб.

Явно някои хора измислиха начин как да приберат още едни пари от хората под формата на закупуваш си нещо за вечно ползване, но няма да получиш документ.

За Неделчев

Виж още

300 български студенти ще имат възможност да получат безплатно висше образование в руски учебни заведения през академичната 2017/2018 година.

300 български студенти ще имат възможност да получат безплатно висше образование в руски учебни заведения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *